Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015
  -
|  Ακολουθήστε μας:        
  • Πώς να προφυλαχθείτε αποτελεσματικά από τη γρίπη
  • Μήπως πάσχετε από το σύνδρομο της ελληνικής οικογενειακής πολυκατοικίας;
  • Υπεγράφη το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών – Δείτε τα εμβόλια που πρέπει να κάνουν έφηβοι και παιδιά
  • Ετοιμάζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Σητεία
  • Διημερίδα για τα Εννιά Χωριά της Κισσάμου
  • Αύξηση στις αφίξεις των Αυστριακών επισκεπτών στην Κρήτη
  • Τρέχω για την Καστρινή αποκριά
  • Πως οι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν θεραπευτικούς κρυστάλλους και πέτρες
  • Ο πρώτος σταθμός μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα είναι γεγονός!
  • Προοπτικές ανάπτυξης παράκτιου και παραθαλάσσιου τουρισμού

Ρέθυμνο | Σε μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα τα άτομα με αναπηρία έκοψαν την πίτα τους

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 - 09:10
    Ρέθυμνο | Σε μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα τα άτομα με αναπηρία έκοψαν την πίτα τους
    Στην κατάμεστη από μέλη και φίλους του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία και του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ίκαρος, στην αίθουσα του κέντρου «Κορφή», πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της προηγούμενης Κυριακής η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των δύο Σωματείων.
     
    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, χαιρέτησαν και ευχήθηκαν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης μας κ.κ. Ευγένιος, ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γ. Μαρινάκης, ο εκπρόσωπός της αντιπεριφερειάρχη, περιφερειακός σύμβουλος κ. Ν. Κακογιαννάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τυφλών Κρήτης κ. Π. Γραμενίδης, εκπρόσωποι φορέων και πολύς κόσμος. Χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Ρεθύμνης κ. Ανδρέας Ξανθός.
     
    Ο πρόεδρος των παραπάνω Σωματείων ΔημήτρηςΤσαχάκης, αφού έκανε μια σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς που μας πέρασε, ανέφερε ότι παρά το δυσμενές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον το 2014 για το Σωματείο μας ήταν ίσως η πιο παραγωγική και αποτελεσματική χρονιά.
     
    Προασπίσαμε τα δικαιώματα των μελών μας και όλων των ΑμεΑ. Συμμετείχαμε στην υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του προγράμματος διά βίου μάθηση. Συνεργαστήκαμε στενά με τον Δήμο Ρεθύμνης σε πολλά θέματα αρμοδιότητάς του με σημαντικότερο το διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδας-Κύπρου (Δήμος Ρεθύμνης, ΕΣΑμεΑ, Δήμος Αγίας Νάπας) και τα έξι μεγάλα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο τα οποία αναβαθμίζουν τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία.
     
    Πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις και ημερίδες, που αφορούσαν επίκαιρες θεματικές ενότητες για την αναπηρία. Το Σωματείο μας ως αναπόσπαστο κομμάτι του Εθνικού αναπηρικού κινήματος συμμετείχε σε όλους τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του. Με τη συμμετοχή του προέδρου του στο γενικό συμβούλιο της Εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία συνδιαμορφώσαμε τη στρατηγική και τις θέσεις μας για την κοινωνική προστασία και πρόνοια στις παρούσες συνθήκες. Κλείνοντας ο πρόεδρος ανέφερε αναλυτικά τις δράσεις του Σωματείου και τις σημαντικές κατακτήσεις τους τη χρονιά που μας πέρασε και έθεσε τους στόχους και τις προτεραιότητες για το 2015.Ακολούθως ο κ. Δ. Τσαχάκης αναφέρθηκε στις διακρίσεις των αθλητών/τριών του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ίκαρος, τους οποίους ευχαρίστησε για τις προσπάθειές τους, καθώς και τον προπονητή τους κ. Γ. ΠανταγιάΑκολούθησαν οι βραβεύσεις των παραπάνω αθλητών και αθλητριών, στους οποίους απονεμήθηκαν τάμπλετ.Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης μας ευλόγησε τις βασιλόπιτες των δύο Σωματείων, τα φλουριά των οποίων κέρδισαν η κ. Ειρ. ΣερλήΤο Δ.Σ. του Σωματείου οι οποίοι κατέκτησαν 15 μετάλλια (9 χρυσά και 6 αργυρά) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2014. Τέλος ευχαρίστησε τις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας, για τα δώρα που χορήγησαν προς κλήρωση, καθώς και τη διεύθυνση και το προσωπικό του κέντρου «Κορφή», για την άψογη περιποίηση. 
     
    rethnea.gr
    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)
    
    Panel

    Επικοινωνία

    Email:
    Θέμα:
    Μήνυμα: